28/4/10

Με τα τρακτέρ... στο Παρίσι

Με... τρακτέρ γέμισε χθες το Παρίσι, όπου τουλάχιστον 10.000 αγρότες διαδήλωσαν χθες, διαμαρτυρόμενοι για την πτώση των τιμών των σιτηρών που συμπαρασύρει και τα εισοδήματά τους.

«Σαρκό στη δουλειά, μην ξεπουλήσεις τη γεωργία σου», ανέγραφαν τα πανό που είχαν υψώσει οι διαδηλωτές, καταφέροντας ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στον Γάλλο πρόεδρο, που βλέπει πλέον τη δημοτικότητά του να βουλιάζει στο ναδίρ. Διαδηλώσεις που προκάλεσαν δονήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα μία μέρα πριν από την επίσκεψη του Επιτρόπου της Ε.Ε. για τη Γεωργία.


Η μέση τιμή των σιτηρών μειώθηκε πέρσι στη Γαλλία κατά 25%, ενώ τα εισοδήματα των αγροτών συρρικνώθηκαν κατά 51%. Εξέλιξη που προκαλεί την έντονη δυσφορία των αγροτών που απαιτούν από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων, όπως επιδότηση των εξαγωγών, εξαιρέσεις από περιβαλλοντικές, κοινωνικές και φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και διατήρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (από την οποία απορροφούν το 20% των επιδοτήσεων). Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφίες από γαλλικά site είδαμε να έχουν χαράξει ειδικές γραμμές για να κινούνται μέσα σε αυτές τα τρακτέρ. Και εμείς εδώ δεν μπορούμε να βολέψουμε 10 - 20 τρακτέρ να κατέβουν μέχρι το ΥΜΑΘ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: