10/3/11

Strauss-Kahn: “ Η Ελλάδα κινείται στα σκατά”


Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  Ντομινίκ Στρος-Καν, bon viveur,  και πραγματικός  τζέντλεμαν, χρησιμοποιεί ένα πρωτοφανές λόγο, που έρχεται σε αντίθεση με το «faut il comme» για να περιγράψει ποια είναι η γνώμη του για τον ελληνικό λαό. «Οι Έλληνες κινούνται στα σκατά", είπε κατά τη διάρκεια του πολύκροτου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που γυρίστηκε από το γαλλικό κανάλι CanalPlus. Ο κ. ΔΝΤ επέλεξε αυτή την απαράδεκτη, υβριστική και προσβλητική περιγραφή για να εκφράσει τις απόψεις του για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και τις συνθήκες υπό τις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού .


Ο άντρας που θέλει να γίνει βασιλιάς – ουπς, λάθος!- πρόεδρος της Γαλλίας λέει μεταξύ άλλων πως «η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των ελλήνων». Συνεχίζει λέγοντας:
«Οι Έλληνες αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί και όμως είναι αυτοί  που «μαγείρεψαν» τα στατιστικά στοιχεία και οι οποίοι δεν πληρώνουν τους φόρους τους»
«Η απάτη είναι ευρέως διαδεδομένη»
«Εάν η Ελλάδα δεν είχε τη βοήθεια του ΔΝΤ θα είχε πέσει στην άβυσσο»

Αναφέρει πως ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν πολύ στεναχωρημένος όταν ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ, το Δεκέμβριο του 2009. Στο ντοκιμαντέρ ο Στρος Καν αποκάλυψε ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει βοήθεια μόλις δύο μήνες μετά τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.
Όποιος ενδιαφέρεται να δει το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή στο γαλλικό Canal+. Στο ίντερνετ στη σελίδα www.canalplus.fr


Δεν υπάρχουν σχόλια: